Italiensk Hvidvin

Lidt om italiensk hvidvin

Når nogle tænker på italiensk vin, så tænker de automatisk på rødvin. Det er en skam, fordi de italienske hvidvine har også meget at byde på. Hver region i Italien har nemlig hver deres grønne druer, som de producerer hvidvin fra, hvilket resulterer i varierende smagsoplevelser. Der er dog nogle druer, som er mere populære end andre. Eksempelvis har du måske hørt om Chardonnay, som er én af de mere kendte druer, som deler navn med den kendte hvidvinsvariant.

 

Hertil er der rig mulighed for at fordybe sig endnu mere i druerne. Overordnet set kan de opdeles i druer fra det nordlige, det centrale og det sydlige Italien. Her er det typisk, at druer i det nordlige tilbyder rig syre, de centrale druer byder mere på en frugtig smag og de sydlige druer findes som regel sødere end andetsteds.

 

I det autentiske Italien nydes en hvidvin som regel med maden. Her er det muligt at finde vine til enhver lejlighed. Tørre hvidvine er gode til fiskeretter, som ofte krydres med friske urter og grøntsager – her tilbyder tørheden fra vinen en god kontrast i munden. Derimod er søde hvidvine bedre til retter, hvor der er brugt stærke krydderier. For eksempel traditionelt mexicansk og asiatisk mad kan være både krydredt og stærkt, hvortil sødmen fra en hvidvin kan skabe kontrast til dette i munden.

Scroll til toppen

Velkommen til Oliolio

Hos Oliolio forhandler vi blandt andet spiritus. For at du kan handle her, skal du minimum være 18 år. Bekræft din alder herunder:

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.