fbpx

Italiensk Mousserende Vin

Lidt om italiensk mousserende vin

Mousserende vin er lidt anderledes fra andre vine, da den indeholder kuldioxid. Det dannes i gæringsprocessen, der er lidt anderledes fra den ”normale” metode. Ved begge vinen tilsættes gær til druesaften, hvoraf denne safts naturlige sukker omdannes til alkohol samt skaber kuldioxid.

 

Forskellen opstår her, hvor i stedet for at denne fermentering sker i åbne kar, hvor kuldioxiden forsvinder med tiden, så skal den mousserende vin gennem endnu en fermenteringsproces. Dette sker ved enten at hælde vinen i en flaske eller i en tank også tilsætte mere gær og sukker også derefter forsegle vinen. Dermed siver brusen ikke ud af vinen og så får man en mousserende vin. Her kommer den totale mængde af sukker til at diktere, om det bliver en sød eller tør vin.

 

Boblerne i vinen tilbyder også en anderledes smagsoplevelse end en stille vin. En tør mousserende vin går for eksempel godt med cremede oste, hvor brusen og syren skaber en god kontrast i munden. Vin med bobler er også et godt match til skaldyr, da den kan ledsage de mere reserverede smage rundt i munden uden at tage over.

 

Når du først åbner en flaske mousserende vin, så begynder brusen så småt at sive ud. Hvis du ønsker at bevare denne smag i tilfælde af, at du ikke vil færdiggøre flasken, så anbefales det at bruge en lukning af en form, der er specifikt skabt til at holde kuldioxiden inde i flasken.

Scroll til toppen

Velkommen til Oliolio

Hos Oliolio forhandler vi blandt andet spiritus. For at du kan handle her, skal du minimum være 18 år. Bekræft din alder herunder:

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.